Zoeken

Recept: Libanese Mezze
Libanese Mezze


2 PERSONEN • (VOOR)BEREIDEN: 30 MIN. • KOOKTIJD: 25 MIN.Ingrediënten


250 g halloumi olijfolie 2 tomaten zwarte olijven

Libanees brood

Voor de hummus

200 g kikkererwten uit blik of pot + het vocht 1 teentje knoflook

2 el tahin 4 el citroensap 1 snufje zout olijfolie 1 snufje cayennepeper 1 el fijngesneden platte peterselie

Voor de baba ganoush

1 grote aubergine

1 teentje knoflook

150 g tahin 150 ml citroensap

olijfolie 1 snufje zout 1 el fijngesneden platte peterselie
Bereiding


Doe voor de hummus alle ingrediënten, behalve de olijfolie, cayenne- peper en peterselie in een keukenmachine en maal alles fijn. Doe de hummus in een kom, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met de cayennepeper en de peterselie.

Verwarm voor de baba ganoush de ovengrill voor. Leg de aubergine op een bakplaat en rooster hem 20 minuten; keer hem regelmatig om. Pel de knoflook en maal hem met de tahin, het citroensap en 60 ml water in de keukenmachine fijn. Schep het vruchtvlees uit de aubergine en maal dat mee. Schep de baba ganoush in een kom, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met zout en peterselie.

Verwarm zo nodig de grill weer voor. Dep de halloumi droog, snijd de kaas in plakjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en gril ze 2 minuten aan elke kant.

Snijd de tomaten in plakjes. Schep de hummus, baba ganoush en de gegrilde halloumi op een groot bord. Voeg de tomaten en olijven toe. Serveer met het brood.

Variant Je kunt ook nog blaadjes sla en plakjes komkommer toevoegen.
Dit recept komt uit het kookboek Veggie Wereldgerechten van Stéphanie de Turckheim, uitgegeven door Forte Culinair.Eet smakelijk!