Zoeken

Recept: Schlutzkrapfen gevuld met spinazie (Zuid Tirol)
Recept: Zuid Tiroler Schlutzkrapfen gevuld met spinazie.


Elk Zuid-Tirools kookboek moet Schlutzkrapfen bevatten. Kook thuis een klein stukje Zuid-Tirol met dit eenvoudige recept.Basisinformatie


Bereidingstijd: 01:00 h.

personen: 4Ingrediënten voor het deeg

80 g boter

60 g parmezaanse kaas

250 g roggemeel

250 g tarwebloem

2 eieren

zout

1 el olie

eventueel lauw waterIngrediënten voor de vulling


800 g spinazie

4 el gehakte peterselie

1 kleine ui

40 g boter

1 el bloem

1/4 l melk

1 el parmezaanse kaas

zout, peper, nootmuskaat


> Bekijk hier meer recepten uit Zuid Tirol


Het deeg voor de Schlutzkrapfen


Kneed de ingrediënten voor het deeg samen, tot een soepel en niet te vast deeg. Laat het deeg daarna een uur afgedekt rusten.


De vulling voor de Schlutzkrapfen


Was de spinazie goed af en kook het in weinig water met een snufje zout. Giet de spinazie af in een vergiet en druk al het water eruit. Roer vervolgens de peterselie erdoor en zeef het mengsel in een roerzeef.


Fruit hierna een gesnipperde ui kort in de boter en bestuif de ui met bloem. Vervolgens voeg je warme melk toe en roer je alles goed door. Laat het mengsel nu een beetje inkoken.


Voeg de gezeefde spinazie toe aan het mengsel en breng het geheel op smaak met zout, peper, nootmuskaat en parmezaanse kaas. Hierna kun je de vulling af laten koelen.


De opbouw van de Schlutzkrapfen


Na een uur kun je beginnen aan het deeg. Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot een zeer dunne lap. Werk nu zo snel mogelijk om te voorkomen dat het deeg uitdroogt.


Steek met de bovenkant van een glas rondjes uit het deeg en doe er met een kleine lepel wat vulling op. Vouw de rondjes dicht en druk direct met de vingers de randen aan. (doe dit met bloem bestoven handen)


Deze handeling moet heel snel gebeuren, want als de bovenkant van het deeg uitgedroogd raakt terwijl de onderkant nog vochtig is, kunnen de envelopjes niet goed worden gesloten.Ready....


Kook de Schlutzkrapfen 5 minuten in water met zout, giet ze af en serveer ze met parmezaanse kaas en gesmolten boter.


Geniet van je zelfgemaakte Zuid Tiroler pasta!