0
Kiki Multem
14 juni 2021

Recept: Kaiserschmarrn uit Tirol

Het beroemde gerecht de Tiroler Kaiserschmarrn is mijn lievelingsgerecht uit de Alpen en zeer geliefd bij velen. Bij veel Tirol-liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van het gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat moeilijk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij je eigen Kaiserschmarrn kunt maken.

recept-kaiserschmarrn

Recept: voor Kaiserschmarrn

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bereidingstijd: 30 min
Aantal porties: 4 porties

Ingrediënten

125 g bloem
3 eieren
300 ml melk
30 g suiker
1 zakje vanillesuiker
30 gram rozijnen
50 g poedersuiker
een tweetal klontjes (geklaarde) boter
een scheutje rum
een snuifje zout

Voor de topping:

Zwetschgen-Röster (pruimencompote)
poedersuiker
recept-kaiserschmarrn

Bereiding

Scheid de eieren. Meng de dooiers met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout tot een ietwat stroperige massa. Verfijn met een scheutje rum. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en de melk door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ook die voorzichtig door het deeg. Zet de pan op een matig vuur en smelt daarin een klontje (geklaarde) boter. Giet het deeg in de pan en strooi er de rozijnen overheen. Zet een deksel op de pan en bak de Kaiserschmarren op een laag vuur tot hij aan een kant goudbruin is.

Keer hem om, doe het deksel er weer op en laat hem ook aan de andere kant bakken. Trek de Kaiserschmarrn met een vork in onregelmatige stukken, voeg nog een beetje boter toe en schep nog 5 minuutjes om. Verdeel over 4 borden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Het lekkerst smaakt de Kaiserschmarrn met veenbessenjam, appelmoes of ingekookte pruimencompote (Zwetschgenröster).

Bekijk hier de recept video voor Kaiserschmarrn
Bekijk hier alle recepten

recept-kaiserschmarrn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *