Zoeken

Trolley wordt handtasErvaren reizigers nemen zo weinig mogelijk mee. Door ervaring weten ze wat nodig is en wat niet. Veel mensen nemen onnodige zaken mee, artikelen worden bij thuiskomst ongebruikt weer uitgepakt. Voor niets meegenomen!
No trolley

Op de luchthaven is het een voordeel als je niet overladen met koffers aankomt. Reizigers zonder bagage of met een kleine tas krijgen voorrang bij de veiligheidscontroles op Schiphol. Hiermee wil de luchthaven de doorstroom van passagiers in zogeheten ‘no trolley-doorgangen’ versnellen.
Handbagage

Steeds meer mensen reizen tegenwoordig alleen nog maar met handbagage, die ze meenemen in een rolkoffertje. Voor het inchecken van ruimbagage vragen luchtvaartmaatschappijen vaak geld, waardoor steeds meer reizigers hun spullen als gratis handbagage vervoeren. Zo’n trolley koffer rolt bovendien makkelijk door de luchthaven en je hoeft niet te wachten bij de bagageband op de plaats van bestemming. Het leidt echter wel tot meer werk bij de controles.Mini trolley

Een mini trolley wat er uit ziet als een handtas waarbij de wieltjes ingeklapt zijn, wordt nog wel geaccepteerd. Kies dan voor een rolkoffertje van zacht materiaal. Die lijken meer op een ruime handtas. Ook de afmetingen spelen een rol. Koffers die exact de toegestane afmetingen hebben, worden ingecheckt als ruimbagage. Een mini trolley moet makkelijk onder de vliegtuigstoel passen.Tarief

Transavia weigert de rolkoffer. Als reizigers deze toch bij zich willen houden, wordt er een extra tarief voor berekend wat op kan lopen tot 30 euro per retourvlucht. Handtasjes en een laptoptas, eventueel een klein rugzakje is nog wel toegestaan. Volgens Transavia zijn de bagagevakken van een Boeing 737 al vol als de helft van de passagiers een rolkoffer of rugzak opbergt.

Voor de zekerheid. Betaal extra voor een prioriteitsticket. Reizigers die hebben bijbetaald voor intstapprioriteit mogen handbagage bij zich houden. Zo’n ticket kost je meestal niet heel erg veel meer en het betekent dat je gegarandeerd mét trolley op het vliegtuig kan stappen.