Zoeken

Wat eet je op de piste in FrankrijkJe gaat natuurlijk op wintersport voor de prachtige omgeving, de geweldige natuur, meters sneeuw en de fijnste afdalingen. Ik kan je stiekem vertellen dat het eten toch ook wel heel erg fijn is aan een wintersportvakantie! Vandaag vertel ik wat ik het liefste eet op de piste in Frankrijk.

Tartiflette

Tartiflette is een van de bekendste gerechten uit Savoye in de Franse Alpen. Vaak herken je de geur al van veraf. Een tartiflette is gemaakt van aardappelen, reblochon-kaas, spek en uien. Ook zijn er verschillende vegetarische opties verkrijgbaar met geitenkaas. De perfecte opwarmer voor een koude, winterse dag!


Kaasfondue

Iedereen die mijn vorige wintersport blogs of vlogs heeft bekeken weet dat ik dol ben op kaasfondue. Het woord fondue is afkomstig van het Franse woord “fondre” dat smelten betekent. Kaasfondue is ten eerste onwijs lekker en wordt voornamelijk bereid met witte wijn. Voor kinderen is de fondue ook vaak mogelijk met appelsap. De traditionele fondue wordt hedendaags geserveerd met stukjes brood. Daarnaast krijg je vaak een plank met verschillende soorten worst. Het is niet de bedoeling dat deze ook in de kaas gedoopt worden.

Croissant

Je kunt uiteraard niet naar Frankrijk zonder te ontbijten met een croissant. De ontbijtjes in Frankrijk zijn echt mijn favoriet! Ik ben een echte zoetekauw en in Frankrijk kun je ontbijten met croissants, chocolade broodjes en zelfs crêpes. Ook kun je in Frankrijk terecht voor een gezond belegde baguette of een frisse yoghurt.

De 3 meest bijzondere restaurants van Les Menuires.

Franse Friet

Roep "Franse Frietjes" en ik kom eraan. Friet of patat is natuurlijk heel erg lekker en in Nederland en België zijn we ook heel erg goed in friet bakken met lekkere snacks. Maar de extra dunne Franse Frietjes die vaak net iets te zout zijn, zijn toch wel de lekkerste!

Raclette

Raclette is net als kaasfondue een walhalla voor de kaasliefhebber. Bij raclette wordt er een ronde kaas doormidden gesneden en daarna wordt de kaas in een raclette-toestel geplaatst waardoor de kaas verwarmd wordt. De gesmolten kaas wordt samen gegeten met aardappeltjes en diverse groente.