Zoeken

Tips: de leukste dingen om te doen op FormenteraHet kleine zusje van Ibiza genaamd Formentera heeft zo'n 12.200 inwoners en ligt op zo’n 7 kilometer ten zuiden van Ibiza. Formentera heeft geen eigen luchthaven en is alleen te bereiken per boot vanaf Ibiza. Dit kleine eiland heeft heel veel mooie stranden, restaurants en hotels. Je kunt vanaf Ibiza een dagtrip naar Formentera maken maar het is meer dan de moeite waard om er te overnachten. Wat kun je allemaal doen op Formentera? Ik deel graag al mijn favoriete "to do list" met jullie!

Bezoek Sant Francesc Xavier

Breng een bezoek aan de “hoofdstad” Sant Francesc Xavier. Dit leuke, schattige stadje is voorzien van super veel locale boetiekjes waar je heerlijk kunt shoppen en hele leuke cafeetjes waar je gezellig iets kunt drinken. De witte gebouwen in combinatie met prachtige roze bloemen geven je direct een vakantie gevoel.


Bekijk de zoutvlakte

Formentera heeft een grootgedeelte aan zoutvlakte die zijn gelegen in het natuurpark Ses Salinas. Helaas zijn de zoutvlakte te klein voor commercieel gebruik maar ze zijn zeker een trekpleister voor het eiland. De roze kleur doet de zoutvlakte direct doen opvallen. Het water krijgt deze roze kleur door een heel klein schelpdiertje. De flamingo’s op Formentera smikkelen regelmatig van deze schelpdiertjes waardoor ook zij deze roze kleur krijgen.


Achter op de scooter


Gezien de geringe afmetingen van het eiland ( 83km² ) is het een ideaal fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 12 fiets- en 20 wandelroutes en omdat het eiland vlak is, zijn deze eveneens geschikt voor kinderen. Mocht je toch een dagje willen rondtoeren dan is een scooter de perfecte oplossing. De verschillende routes zijn te verkrijgen via de website van het verkeersbureau.Ga naar het mooie strand Ses Illetes

Ses Illetes is één van de bekendste en mooiste stranden van Formentera. Door het smalle gedeelte van het eiland heb je op dit strand een prachtig natuursverschijnsel, namelijk aan beide kanten de zee. Meters wit zand, oneindig blauw water en uitzicht op Ibiza en Es Vedra. Alles bij elkaar maakt dit echt een paradijselijke plek.


Calo des Mort

Calo des Mort is naar mijn idee de mooiste baai van het eiland. Na een zandweggetje tussen de robuuste rotsen kom je uit bij een baai van helder blauw water waar je boven op de rotsen of beneden op een klein strand heerlijk kunt genieten van een dagje chillen.

Lees hier: De leukste restaurants op FormenteraKlifspringen


Verschillende organisaties bieden georganiseerde activiteiten aan. Denk hierbij aan kajakken, windsurfen, paardrijden, zeilen, suppen, fietstochten en zelfs georganiseerd van een klif springen. In de haven van La Savina vind je een zeilschool waar je kunt leren windsurfen, kajakken, zeilen en een tal van andere watersporten.


Zonsondergang bij Cala Saona

Cala Saona is het mooie strand onderaan het hotel Cala Saona. Dit strand is omringt met diverse leuke restaurants en ’s avonds is dit de beste plek voor de zonsondergang. Dagelijks meren hier tientallen bootjes aan die genieten van het fijne water en het avond zonnetje.


Interieur shoppen bij Catalina House

Catalina House is een hele leuke interieurwinkel gelegen in het plaatsje Sant Ferran. De mint geschilderde buitenkant valt direct op bij het langsrijden. Naast kleine woonaccessoires verkopen ze hier ook meubels, kleding en sieraden.

Lees ook: De leukste markten van Ibiza


Vuurtoren

De bekende vuurtoren op Formentera genaamd Far de la Mola ligt aan de oost kant van het eiland. De vuurtoren staat op de rand van een indrukwekkende klif met uitzicht over zee. Naast één souvenirwinkeltje en één restaurant word je hier omringt door alleen maar prachtige robuuste natuur.

Wijnhuis Cap de Barberia

Breng een bezoek aan het wijnhuis Cap de Barberia. Tussen de druivenstruiken en olijfbomen kun je hier genieten van een wijnproeverij of meer te weten komen over hoe de wijnen worden gemaakt. Naast de bekende rode wijnen die dit wijnhuis maakt verkopen ze hier ook de “Hippie Wijn”. Deze fles vind ik zelf erg leuk om cadeau te doen.


TIP: Najaarsvakantie


Formentera maakt onderdeel uit van de Spaanse Balearen eilandengroep en ligt in de Middellandse Zee. Temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden, dit maakt het tot een aangename najaarsvakantiebestemming. Ook de wintermaanden zijn aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag.

Waar slapen?


Het accommodatieaanbod omvat kleine en grote hotels, pensions, B & B’s, appartementen en veel vakantiewoningen. Bekijk hier een aantal mooie accommodatie op Formentera.