Zoeken

Wat te doen tijdens een 2-daagse citytrip PraagPraag krijgt over het algemeen alleen maar lovende recensies en daarom wilde ik deze stad met eigen ogen zien! Praag is waarschijnlijk de meest geliefde bestemming in het oude "Oostblok" en is een zeer goedkope stad om naartoe te reizen vanuit Nederland, waardoor het de perfecte plek is voor een weekendje weg. Ik neem je mee langs alle highlights die je allemaal, gemakkelijk in 2 dagen kunt zien.

Het centrum van Praag


Wandelen is de beste manier om jezelf te oriënteren in een nieuwe stad. Er zijn vele gratis wandeltochten in Praag, dus vind je het lastig om zelf op ontdekking te gaan, ga dan mee met een wandeltocht. De wandeltochten geven je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Oude Stadsplein, de Praagse Burcht, de Karelsbrug en nog veel meer.


TIP: Ga pannenkoeken eten bij Den Noc!

> Bekijk hier hotels in Praag


De kerk op het stadsplein


Één van de bekendste bezienswaardigheden in Praag, is de zeer indrukwekkende gotische kerk die in de volksmond bekend staat als ‘Church of Our Lady Before Tyn’. De kerk met 2 torens bedekt de helft van het oude Stadsplein en zijn elk 80 meter hoog. Hierdoor kun je van bijna overal in de stad de kerk zien. Weet je nog niet wat je wilt doen in Praag? Begin je dag dan zeker op het stadsplein.


De gouden klok


Verbonden met de kerk, is de astronomische klok. Tevens nog één van de grootste trekpleisters van Praag. In de middeleeuwen werd de klok zelfs beschouwd als een van de wereldwonderen. Tegenwoordig trekt de klok nog steeds de aandacht van toeristen om te kijken naar het mechanisme en ik kan helemaal begrijpen waarom want de klok is een kunstwerk op zich.


Loop van de gouden klok door naar de Karelsbrug en stop onderweg bij Good Food Coffee and Bakery. Je kunt Praag niet bezoeken zonder één van deze lekkernijen te proeven.


Karelsbrug


De meest iconische brug in Praag en misschien wel één van de meest iconische bruggen in heel Europa is de Karelsbrug. De Karelsbrug is 700 jaar oud en is de verbinding vanuit het centrum van Praag naar de kasteelzijde. Op de brug loop je langs kunstenaars en muzikanten en geniet je van een prachtig uitzicht. Extra magisch? Ga tijdens zonsopkomst of zonsondergang naar de brug voor het mooiste uitzicht en de beste foto's.


Praagse Burcht


Tijdens je citytrip in Praag moet je zeker een bezoek brengen aan de Praagse Burcht. Het is vermoedelijk gebouwd in het jaar 880, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het grootste samenhangende kasteelcomplex ter wereld met een oppervlakte van 70.000 vierkante meter. Zo dat was een mond vol informatie maar hierdoor dus zeker iets wat je moet doen in Praag. Het stadsplein en de tuinen rondom het kasteel en de ligging op de heuvel boven Praag zorgen voor een romantische ervaring en een waanzinnig uitzicht over de stad.


The Dancing House

Als je Praag niet kent, dan ben je misschien niet bekend met het feit dat de stad een mix is van unieke architectuur met gotische stijl tot ongelooflijk moderne gebouwen. Dat laatste daar is The Dancing House er één van. Het Dansende Huis is ongeveer 20 jaar geleden gebouwd en valt door zijn golvende vormen enorm op tussen de rest van de gebouwen. Zoals je op de foto kunt zien lijkt het door de vorm van het gebouw of het gebouw "danst". The Dancing House is een ware Instagram-hotspot geworden.