Zoeken

Wintersport in Avoriaz, Portes du Soleil, FrankrijkHet Franse bergdorp Avoriaz heeft zich volledig gericht op duurzaamheid. Avoriaz is gebouwd uit onbehandeld hout en het centrum is autovrij. Ook de pistes zijn hier duurzaam, zo is er een Ecologisch Fun Park voor de kinderen met onder andere een toffe speel-boomhut.Avoriaz, het duurzame bergdorp in de Portes du Soleil.


Avoriaz is net als Les Gets onderdeel van het Portes du Soleil skigebied. Avoriaz is helemaal gebaseerd op duurzaamheid. Het hele dorp is gebouwd met onbehandeld hout en is autovrij. Alles en iedereen wordt hier vervoerd met paard en wagen of sneeuwscooters. Je skiet hier tussen de prachtige bomen door met regelmatig open plekken voor een waanzinnig panorama uitzicht. Ook de pistes zijn hier duurzaam, zo is er een Ecologisch Fun Park voor de kinderen met onder andere een toffe speel-boomhut.


Het skigebied van Avoriaz kent:


56 skipistes


34 skiliften


4 groene piste

25 blauwe piste

14 rode piste

6 zwarte piste> Bekijk hier wintersportreizen naar Avoriaz bij Sunweb


Overnachten in Avoriaz.


Pop-Up hotel Flying Nest.


Flying Nest is een Pop-Up hotel gebouwd van zeecontainers. De 2 persoons containers staan midden op de piste van Avoriaz waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de bergen. Je kunt hier heerlijk wakker worden tijdens zonsopkomst op de nog muisstille skipiste en genieten van een klein ontbijtje verzorgd door de gastvrouw van Flying Nest. Let op: Dit pop-up hotel is maar tijdelijk aanwezig.


Restaurants in Avoriaz.Michelin aanrader in Avoriaz.


La Réserve is een prachtig restaurant midden in het dorp Avoriaz. Dit restaurant is één van de aanraders in de Michelin Guide van 2018/2019. De onwijs lekkere en verse gerechten samen met het warme interieur maakt deze plek zeker tot één van mijn favorieten.


Dineren met uitzicht.


L'Epicerie staat bekend om de ligging van het restaurant. L'Epicerie heeft namelijk een waanzinnig uitzicht over de bergen van Avoriaz. Je kunt hier heerlijk buiten lunchen en genieten van de barbecue of gerechten van de kaart.


Wat eet je op de piste in Frankrijk?Activiteiten in Avoriaz.


Dansen op de piste.


Na het skiën is het tijd voor een drankje en een dansje en waar kun je dit beter doen dan bij La Folie Douce. La Folie Douce is een bekend feestconcept in de Franse Alpen met meerdere vestigingen. Sinds 2019 heeft ook Avoriaz zijn eigen open-air discotheek op de piste.


Slapen of shotjes drinken in een iglo.


Midden op de piste in Avoriaz staat Igloo Village. Deze iglo met verschillende ruimtes, een bar en 3 slaapkamers is in 15 dagen gebouwd. Je kunt hier naartoe skiën, een kijkje nemen in de iglo en genieten op het terras met uitzicht over het hele dorp. Ook kun je hier van te voren een overnachting boeken.


Franse kazen.


Nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de iglo in Avoriaz kun je direct door skiën naar de kaasboerderij genaamd Ferme de Seraussaix. De boerderij bestaande uit 350 hectare is iedere dag geopend voor bezoekers.


Eindconclusie:


Avoriaz is dankzij de waanzinnige locatie een hele goede plek in het skigebied Portes du Soleil. Dankzij de duurzaamheid van Avoriaz en het autoloze centrum is dit een bergdorp naar mij hart. Kinderen kunnen hier rustig buitenspelen en de knusse restaurants zorgen ervoor dat je iedere avond fijn de dag af kunt sluiten.


Bekijk ook eens de Franse skigebieden Les Menuires, Les Arcs en La Clusaz.