0
Gina Veenis
22 november 2023

10 zonnige bestemmingen om te overwinteren

Ondanks dat de winterse periode erg gezellig en knus kan zijn, zitten veel mensen toch liever met een cocktail in hun hand op een tropisch strand. En ik geef ze geen ongelijk!

bestemmingen-om-te-overwinteren

Kaarsjes, lichtjes en met een dekentje op de bank vind ik heerlijk, maar alle wind en regen die de Nederlandse winter met zich mee brengt vind ik toch iets minder fijn. Ben jij ook zo iemand die last heeft van een kleine winterdepressie? Ga dan eens overwinteren in een warm land! Toegegeven, dit is niet voor iedereen even makkelijk te realiseren, maar je kunt in ieder geval even wegdromen bij deze 10 fijne bestemmingen om te overwinteren!

Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal en je zit hier qua temperatuur zeker weten beter dan in ons koude kikkerlandje. In december en januari schommelt de temperatuur vaak rond de 17 graden, dus een dun jasje of vest is genoeg om de dag mee door te komen! Maak een mooie wandeling langs de kuststrook en ontdek de vele authentieke dorpjes. In de zijstraatjes vind je vaak de allerleukste restaurants, waar je tussen de locals kunt genieten van heerlijke gerechten. Een prima plekje ook om te schuilen voor een mogelijke regenbui.

➼ Dit zijn de leukste hotels in de Algarve

overwintervakantie

Malta

Het eiland Malta is in combinatie met een mediterraan klimaat een fijne bestemming om te overwinteren. Het is er niet tropisch warm, dus bikinidagen zitten er hoogstwaarschijnlijk niet bij, maar met een temperatuurtje van 20 graden kun je prima zonder jas rondstruinen. Er zijn verschillende archeologische sites die je kunt ontdekken, maar ook de natuur is er prachtig. Ben jij een echte foodie? Schuif dan eens aan bij een van de vele visrestaurants of boek een wijntour bij een lokaal wijnhuis. De azuurblauwe zee maakt het plaatje helemaal compleet.

➼ Bekijk hier de beste plekken om te verblijven op Malta

bestemmingen-om-te-overwinteren

Andalusië

De Spaanse streek Andalusië is een fantastische bestemming voor in de winter. ’s Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden, in de winter is het ongeveer 17 graden en schijnt het zonnetje nog steeds bijna elke dag. Andalusië is een van de mooiste en meest bezochte streken van het land en dat is niet gek. Je vindt hier verschillende prachtige steden die allemaal een bezoekje waard zijn, zoals Málaga, Granada en Sevilla. Van prachtige culturele bezienswaardigheden tot langgerekte stranden en leuke winkelstraatjes, Andalusië heeft het allemaal!

➼ Bekijk hier accommodaties in Andalusië

overwintervakantie

Canarische Eilanden

Vanwege het subtropische klimaat zijn de Canarische Eilanden favoriet bij velen. Of je nu van een strandvakantie, een culturele vakantie of een actieve vakantie houdt, elk eiland heeft zijn eigen charme. Op Tenerife kun je prachtige hikes maken en het vulkanische landschap bewonderen, terwijl je op Gran Canaria kunt genieten van witte zandstranden en een gezellig uitgaansleven. Het eiland Fuerteventura wordt ook wel de Caribbean van Europa genoemd vanwege de parelwitte stranden en helderblauwe zee. Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden in de winter is dit een perfecte bikini-bestemming!

➼ Bekijk hier accommodaties op de Canarische eilanden

bestemmingen-om-te-overwinteren

Madeira

In januari nog 10 zonuren per dag? Dat vind je op het Portugese bloemeneiland Madeira. Ondanks dat het er niet tropisch warm is met temperaturen rond de 18 graden, is het er prima vertoeven. In de hoofdstad Funchal kun je eindeloos slenteren door de vele straatjes, genieten bij een lokaal restaurantje of bezoek de Jardim Botânico da Madeira, waar je ruim 2500 soorten exotische planten en bloemen kunt vinden. Verder moet je op Madeira vooral genieten van de fantastische natuur!

➼ Bekijk hier accommodaties op Madeira

bestemmingen-om-te-overwinteren

Sicilië

Over het algemeen zijn de temperaturen in Italië ’s winters ook niet al te best, maar vanwege de zuidelijke ligging blijven de temperaturen hangen rond de 15 graden en schijnt er bijna altijd een zonnetje. Breng vooral een bezoekje aan de steden Palermo en Syracuse, maar vergeet ook niet de kleinere dorpjes te ontdekken. De Siciliaanse keuken is fantastisch, met name de vele visgerechten en traditionele pasta’s. Met een lekker lokaal wijntje erbij kun je niet anders dan genieten!

➼ Bekijk hier accommodaties in Sicilië

bestemmingen-om-te-overwinteren

Kreta

Kreta is het grootste Griekse eiland en met zijn milde wintermaanden altijd een goede bestemming om te overwinteren. De temperatuur ligt rond de 16 graden en er valt zo nu en dan een bui, maar de omgeving maakt alles meer dan goed. Van een eiland omringd met helderblauwe zee krijg je sowieso zomerse vibes! Huur vooral een auto: op die manier haal je het meeste uit je verblijf en kun je het hele eiland rond touren. Bezoek de schattige, authentieke dorpjes, ontdek het rijke historische gedeelte en geniet van de Griekse keuken.

➼ Bekijk hier accommodaties op Kreta

overwintervakantie

Alanya

Deze Turkse stad is één van de drukste badplaatsen aan de Turkse Rivièra en een perfecte spot om de winter door te komen. In december en januari schommelt de temperatuur tussen de 18 en 20 graden, dus met een beetje mazzel kun je zelfs je bikini aan. Tijdens een wintervakantie naar Alanya kun je compleet ontstressen en relaxen, want in vele resorts kun je buiten het hoogseizoen erg goedkoop overnachten. Vind het beste plekje aan het zwembad, pak er een boek en een cocktail bij en genieten maar!

➼ Bekijk hier accommodaties in Alanya

overwintervakantie

Curaçao

Ook voor deze fijne plek zoeken we het even buiten Europa. Als je het mij vraagt één van de beste bestemmingen om te overwinteren! Wanneer het in Nederland vriest, is het op Curaçao namelijk nog steeds dik halverwege de 20 graden! Ook de Caribische Zee is nog steeds heerlijk warm. Geniet van tropische stranden, de relaxte Jan Thiel baai en bezoek het kleurrijke Willemstad. Oh en vergeet vooral geen duik te nemen om de prachtige onderwaterwereld te bewonderen! Curaçao is een fantastische plek voor de echte levensgenieters. Tip: de Christoffelberg is een geweldige spot om de zonsondergang te bekijken.

➼ Dit zijn de leukste hotels op Curacao

bestemmingen-om-te-overwinteren

Fez

’s Zomers kunnen de temperaturen in deze Marokkaanse koningsstad oplopen tot wel 40 graden, maar in de winter zijn de temperaturen wat aangenamer, met 17 graden gemiddeld. In deze prachtige stad zijn tientallen fantastische bezienswaardigheden te vinden. De oude medina behoort tot één van de mooisten van het land en is ook direct de grootste van Marokko. De medina is opgedeeld in verschillende kwartieren en het is niet gek als je hier eventjes verdwaalt. Veel ambachten worden hier nog op traditionele wijze uitgevoerd. Heb je de tijd? Breng dan ook vooral een bezoekje aan de blauw-witte stadje Chefchaouen. Fotogenieker krijg je het bijna niet!

➼ Bekijk hier accommodaties in Fez

bestemmingen-om-te-overwinteren

Eén reactie op “10 zonnige bestemmingen om te overwinteren”

  1. LizaSchieven schreef:

    Heb interesse in jou verhalen kan er tips voor ons uithalen.vg lizaschieven@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *