0
Kiki Multem
26 juli 2020

Zonnige citytrip naar kleurrijk Annecy

Ben je op zoek naar een leuk weekendje weg in Frankrijk? Je hoeft niet langer te zoeken!

citytrip-annecy

Annecy is de zonnige stad voor een citytrip in Frankrijk. Naast een perfect bewaard gebleven oude stad met prachtige historische gebouwen en cafés, heeft Annecy ook een adembenemend turkoois meer omringt met een waanzinnig berglandschap waar je heerlijk kunt afkoelen.

Het oude centrum van Annecy

Annecy is beroemd om zijn prachtige oude stad, de kleurrijke gebouwen en het helderblauwe kanaal dat er doorheen loopt. Daarom staat de stad ook wel bekend als het Venetië van de Alpen. Wat ik helemaal kan begrijpen want het is prachtig!

De kleine steegjes met kleurrijke winkels, ijssalons en kunstverkopers maken de oude stad van Annecy de perfecte plek voor een zomerse citytrip. Dankzij de steegjes is er op veel plekken schaduw en daardoor ideaal voor een warme dag.

citytrip-annecy

De leukste restaurants in Annecy

Een wandeling maken in de oude stad van Annecy is leuk, maar het wordt nog beter als je het combineert met een heerlijke maaltijd of beste ijsje van de stad. De meest bekende ijssalon van Annecy is Le glacier des Alpes. Wees voorbereid, je kunt hier een tijdje in de rij staan. Annecy is ook de perfecte plek voor een echt gerecht uit de Savoie waaronder kaasfondue.

Zin in een frisse smoothie bowl? Stop dan bij NYCE. Deze healthy hotspot is de perfecte plek voor een ontbijtje of een lunch. Ze serveren hier mijn favoriete Acai Bowl. Nog zo’n fijn plekje is Haven. Ga voor avocado-toast, gepocheerde eieren of red velvet pancakes. Oh, en vergeet de koffie niet! Last but not least Kia Ora! Een fijn plekje met ook nog eens een heel fijn Instagrammable interieur. Poke bowl, panterprintcake en verse soepen zijn een kleine greep uit het menu.

Ook buiten het centrum vind je hele fijne plekjes waaronder Flora Talloires. Deze hotspot is te vinden aan de andere kant van het meer in het dorp Talloires. Het lichte interieur, personeel in witte t-shirts gecombineerd met denimshorts en het uitzicht op het meer geven deze plek een waar eiland gevoel. Perfecte pitstop tijdens je citytrip Annecy.

Tip: ga voor de Burrata!

retaurants-in-annecy

retaurants-in-annecy

Wat te doen op en rondom het meer van Annecy

Vanuit de oude stad loop je direct naar het meer van Annecy. Het meer van Annecy is het op twee na grootste meer van Frankrijk en staat bekend om zijn helder blauwe water. Geloof me, het uitzicht is behoorlijk indrukwekkend!

Het meer van Annecy mag dus zeker niet ontbreken tijdens je citytrip Annecy. Kristalhelder water, prachtige bergen en gekleurde bootjes maken het meer van Annecy een ware trekpleister. Actief bezig zijn op en rondom het meer? Ga waterfietsen, suppen of maak een boottocht. Op zoek naar een gratis activiteit, ga lekker zwemmen of zonnen op één van de stranden rondom het meer van Annecy.

meer-van-annecy

citytrip-annecy

Kilometers fietsen rondom het meer van Annecy

De sportievelingen kunnen genieten van een fietstocht rond het meer van Annecy. Er is een 40 km lang fietspad en onderweg kun je de mooiste stops maken. Ga op zoek naar een rustig plekje buiten het centrum, drink een drankje op het terras van Hotel Beauregard en stop voor een lunch bij Flora. Op diverse locaties in Annecy kun je normale fietsen en e-bikes huren om vervolgens lekker uit te waaien aan het meer.

De baai van Talloires

Talloires is een klein dorpje aan de oostelijke oever van het prachtige meer van Annecy. Hierboven al genoemd als de thuisbasis van Restaurant Flora en de ideale startplek voor de vele paragliders die Annecy kent. Aan de voet van het dorp ligt de baai van Talloires. Één van de mooiste baaien die ik ooit heb gezien. Versierd met de mooiste bloemen, gevuld met de meest kleurrijke bootjes en de prachtige bergen op de achtergrond.

Tip: geniet hier van de zonsondergang.

citytrip-annecy

Shoppen in Annecy

Wat is een citytrip zonder shoppen?! Annecy heeft vele winkels en boetiekjes verstopt in de talloze straatjes, waaronder souvenirwinkels, kledingwinkels en winkels met handgemaakte producten.

Ook kun je in Annecy terecht voor diverse, lokale lekkernijen. denk hierbij aan kaas uit de Haute-Savoie. Over lokale lekkernijen gesproken, als je het geluk hebt om op dinsdag-, vrijdag- of zondagochtend in Annecy te zijn, moet je zeker een bezoek brengen aan de oude stadsmarkt.

Tip: Éen van mijn lievelingswinkels is de conceptstore van Le Boutik Hotel.

winkelen-in-annecy

winkelen-in-annecy

Bezoek de kastelen

Het kasteelmuseum bevindt zich op de top van de kleine heuvel in het midden van het centrum. Je kunt er gemakkelijk naartoe lopen vanuit de oude stad. Het duurt ongeveer 1 uur om alles te bekijken, maar eerlijk is eerlijk, het uitzicht vanaf het kasteel is het belangrijkste.

Wist je dat Annecy nog een kasteel heeft? Het kasteel van Menthon is al meer dan duizend jaar de thuisbasis van dezelfde familie en verdient zeker een plaatsje op je bucketlist. Ze bieden rondleidingen om alles te weten te komen over de familie, die er overigens nog steeds woont. Er wordt gezegd dat Walt Disney tijdens een reis in de buurt van het meer onder de indruk was van het kasteel en zo diende als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje!

Hotels in Annecy

Le Boutik Hotel ligt in het hart van de oude binnenstad van Annecy. Aan de ene kant komt je uit in het centrum vlakbij het kasteel en de restaurants en aan de andere kant sta je direct aan de rand van het meer. hierdoor heeft Le Boutik Hotel de perfecte ligging om heel Annecy te voet te ontdekken. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de conceptstore bij de receptie van het hotel.

Opzoek naar iets meer rust? Hotel Impérial Palace is een vier sterren hotel gelegen aan het meer van Annecy. De meeste kamers beschikken over een balkon met uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

hotels-in-annecy

hotels-in-annecy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *